Plogga – Hälsosamt miljöfrämjande

Plogga och plogging två ord som sedan 2016 snabbt har rotat sig bland motionärer och har blivit en organiserad rörelse, ordet plogga är med som årets nyord 2017 och beskrevs som “Jogga är vad motionärer brukar göra. Men att kombinera det med att plocka skräp har blivit en ny trend som kallas för att plogga.”, en rörelse som startades av Erik Ahlström som bland annat har passion för utomhusaktiviteter, hälsa och miljö.
Att ta utomhusaktiviteter ett steg till igenom att ta sig en titt på mark och miljö och plocka upp skräp som hamnat fel och lägga i säck eller påse för att till sista läggas där det hör hemma i återvinningen. Det går lika bra att promenera, åka skateboard, cykla, simma eller rullstol, alla sätt att ta sig fram fungerar lika bra. Plogging är attitydsförändrande och ploggare är stolta skräpplockare som gör något åt vår miljö och hälsa innan det är för sent.

Från en självklarhet av Erik Ahlström om att skräp inte hör hemma i skog eller mark så har nytta med nöje lett fram till att Plogga blivit organiserat och tagit sig ut i samhället och spridit sig till alla kontinenter och praktiseras i 45 länder som ständigt utökas i antal.
Vinsterna är många med filosofin bakom plogga.
Det blir en ökad återvinningen
Att det ger oss mer frisk luft
Minskar belastningen på miljön och ökar motionen

Plogga kan genomföras enskilt och i coronasäkrade sällskap av alla åldrar, ingen är för ung eller för gammal

Din Kurs har fått äran att samarbeta med Plogga för att initialt hjälpa till med att strukturera och organisera deras medlemskapshantering och finnas ett samtal bort för att hjälpa till med deltagarhanteringen för workshops och föreläsningar.

Bli en ploggare du med

ANDRA REFERENSER

Vill du bli uppdaterad om Din Kurs?

Registrera dig för Din Kurs nyhetsbrev och få våra nyheter direkt till din inkorg