Funktion

Fokus på affärerna när Finqr sköter fakturorna

Ett tryggare val för dina fakturor.

När kort och Swish inte fungerar som betalningsmetod för deltagare, erbjud då faktura med bevakning. För er trygghet så har vi samarbete med Finqr med fakturabevakning som sänker risken med att stå med obetalda fakturor. Finqr hanterar utskick av fakturor, avstämning, utbetalning och påminnelser. Ni kan därmed lägga mer tid på det som ni tjänar pengar på.

Läs mer om Finqr.

Smidig fakturagenerering

Deltagaren anger fakturauppgifter och antingen sitt personnummer eller organisationsnumret (och GLN) när de anmäler sig
Baserat på uppgifterna vid anmälan så skickas fakturan antingen som en PDF via e-post eller som en e-faktura till mottagarens ekonomisystem.

Enkel administration.

Väl igång med Finqr så arbetar Finqr i det dolda. Merparten av hanteringen av deltagare och fakturor sköter ni på ert admin konto på Din Kurs och behöver inte logga in på Finqr.
Via Din Kurs så kan ni göra bland annat:
-Ta ut avräkningarna från Finqr
-Titta på fakturorna och spara ner dem lokalt
-Kreditera fakturorna

Avstämning av fakturor och påminnelser

Finqr stämmer av fakturorna varje helgfri vardag och betalar ut fakturan i sin helhet till er vid närmsta bankdag. Finqr hanterar förfallna fakturor enligt följande:
-notifiering av förfallen faktura skickas ut 2 dagar efter förfallodatum.
-påminnelseavgift skickas ut 7 dagar efter förfallodatum.
-inkassokravet skickas ut efter 30 dagar efter förfallodatum.
Sen avgör ni vad som ska göras meden obetald fakturan.
Ej betalda påminnelse och inkassoavgifter kan Finqr hantera med en efterfaktura eller så kan ni skriva av dem och Finqr drar av den kostnaden på kommande utbetalning.

Kostnader och avtal.

Kostnaderna är 2,8% på beloppet,  minst 19kr / faktura och max 39kr / faktura, gäller även för kreditfakturorna. Själva kostnaden för fakturabevakningen faktureras av Din Kurs månadsvis (Bara om det skapats någon faktura/kredit). Det avtal ni skriver på med Finqr förbinder er inte till något utan handlar om att säkerställa att Finqr får hantera era pengar och att ni är berättigade till dem. Priser exkl. moms

Vill du bli uppdaterad om Din Kurs?

Registrera dig för Din Kurs nyhetsbrev och få våra nyheter direkt till din inkorg